Olika

Häromodagen var det rocka sockor för att okeja olikheter. Igår kväll såg jag en fruktansvärt grym dokumentär om funktionshindrade i Ghana. En journalist i rullstol tog sig till olika platser och intervjuade människor, en del var inte människor. Och då menar jag inte de handikappade utan t.ex prästerna som förgiftade oönskade funktionsnedsättning barn och slängde dem i floden för att dö. Han tom sa till journalisten i rullstol att hon nog hade en förbannelse över sig. Flera psykiskt och fysiskt handikappade satt fastkedjade i stolpar, för att kanske svältas ihjäl och ge dem tillbaks till andarna. Horibelt. Detta stärker mig ytterligare i mitt nästa bokprojekt om religionens makt. Vem har rätt att bestämma vem som får leva, vad som är rätt och fel? Jag känner mig ganska olika, har jag rätt att finnas? Tänk en värld med bara ”lika”…sug på den tanken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s